День ліцейного вчителя

/Files/images/do_stattv/den_ltseynogo_vchitelya/lisej-1.jpg День вчителя – це свято, яке відзначають кожного року у всіх школах. Звичними стали яскраві букети та вірші подяки. Іноді учні використовують власну фантазію, щоб здивувати своїх наставників сюрпризами – несподіванками.

Цього року вчителі Золочівського економічного ліцею мали змогу ще раз переконатись, що креатив ліцеїстів лише зростає. Кожен із педагогів був приємно вражений, пройшовши по «королівській» доріжці із пелюстків квітів. Особливої уваги заслуговувала картинна галерея, яка запам’яталась абсолютно усім, адже в ній містились унікальні портрети ліцейних вчителів. Крім цього, завдяки старанній праці малярок – одинадцятикласниць, всі мали змогу насолодитися чудовим зображенням ЗЕЛу.

У нашому ліцеї святкування Дня вчителя вдало поєднують із днем самоврядування. Тому це свято стає особливим не тільки для вчителів, але й для старшокласників. Адже вони можуть спробувати себе у такій діяльності, як викладання. Завдяки мудрому керівництву викладачів ліцеїсти вдало провели уроки математики, української мови і літератури, історії, географії та ін. Молодші учні, а особливо восьмикласники, були дуже здивовані таким дійством, адже для них це щось нове та цікаве. Таким чином викладачі змогли побути у ролі наставників для педагогів – початківців, а ліцеїсти – набратися досвіду.

Як би це сумно не звучало, але для одинадцятикласників це був останній День вчителя в ліцеї. Саме тому він став для них особливим, сповненим тепла та взаєморозуміння. У цей радісний день вчителі були для них не просто мудрими наставниками, але й хорошими друзями. Тому завершити свято вирішили не символічними виступами та промовами, а щирою піснею та теплими словами. І вчителі, і випускники були раді посидіти в дружному «сімейному» колі за філіжанкою гарячої кави та поділитися враженнями про все, що відбулось. Аромат цього напою заповнив не лише приміщення, але й душі всіх присутніх у вигляді спогадів, які ще довго не покидатимуть їх. Пісні під акомпанемент гітари лише зблизив дітей і дорослих.

Можливо, День вчителя – свято не нове. Але його потрібно правильно організувати, вкладаючи частинку свого серця у будь – яку дрібницю. Тоді емоції та враження, що залишаються після нього, будуть надзвичайно щирими та радісними. І вони надовго закарбуються у нашій пам’яті.

Мар’яна Сірко,
ліцеїстка групи Е-3(11 класу) ЗЕЛ

/Files/images/do_stattv/den_ltseynogo_vchitelya/lisej-2.jpg/Files/images/do_stattv/den_ltseynogo_vchitelya/lisej-3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 241