Мрії збуваються!

Наполегливий труд та безсонні ночі за підручниками не виявилися марними, адже, попри шкільні книги, ліцеїстам пощастило зазирнути в ще одну, не менш важливу книгу. Усі ми знаємо: світ - це книга, а хто не подорожував, той прочитав лише одну сторінку. За свої високі досягнення в навчанні декілька ліцеїстів отримали у винагороду неймовірну поїздку у Європу і перегорнули аж три нові сторінки.

Першою був усім відомий польський Львів. Так, ліцеїсти відвідали багатий історією та культурою Краків. Став зрозумілим вираз «польський Львів» або «львівський Краків», адже центр першої столиці Польщі й справді нагадує старий Львів. Проте, як і кожне місто, Краків має свою незабутню атмосферу, якою ліцеїсти насолодились сповна. Наступним відвідали одне з найгарніших міст Європи - Прагу. Екскурсія розпочалась ще вранці, тому ліцеїстам пощастило застати ще зовсім безлюдну і таку мальовничу Прагу. Уже через кілька годин місто було повне туристів зі всього світу й від тихої і спокійної Праги не залишилось і сліду. Після оглядової екскурсії містом наші мандрівники відправились на Празький Град, де побачили столицю Чехії, здавалось би, з висоти пташиного польоту. І завершили екскурсію, пропливаючи найдовшою річкою Чехії - Влтавою - та насолоджуючись красою архітектури з її чистих, спокійних вод. І кінцевою точкою поїздки була саксонська столиця - Дрезден. Місто, яке здивувало своєю історичною спадщиною абсолютно кожного. Ліцеїсти дослідили практично весь центр Дрездена, відвідавши історичне місце Цвінгер, костел Діви Марії та екскурсію на Бастай - піщані скелі, що знаходяться на правому березі стрімкої ріки Ельби. Звісно, неможливо було не відвідати візитну картку міста - Дрезденську галерею. Там мандрівники побачили оригінали всесвітньо відомих картин, зокрема гордість цієї галереї - картину Рафаеля Санті «Сікстинська Мадонна».

Цікавим і вражаючим видався цей вікенд у Європі. Безсумнівно, кожен згадуватиме ці дні з теплою усмішкою, адже життя під час подорожі – це неабияка пригода. Ліцеїсти отримали заряд енергії та емоцій і вже, повні сил і вражень, готові приступати до навчання.

Велика подяка від педколективу, ліцеїстів та батьків спонсору поїздки -турфірмі «Tango travel» в особі екс-ліцеїста Олега Глинки.

Ліцеїстка групи Е-2
Золочівського економічного ліцею
Курченко Вікторія

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 262