Мультимедійне виховання в сучасній освіті

Педагоги, працюючи з дітьми, повинні постійно вдосконалюватися. Не лише цікавитися новими методиками викладання своїх предметів чи дбати про урізноманітнення навчального процесу, а й знаходити шляхи до кращого порозуміння з дітьми. Тут потрібен не лише індивідуальний підхід до кожного учня. Учитель має сам розуміти, що його вихованці різні, і допомагати дітям приймати відмінності їхнього оточення.

Саме такій меті був присвячений українсько – чеський семінар «Мультикультурне виховання в школі», що проходив 7 жовтня у Львові. Його активними учасниками стали педагоги з різних освітніх закладів Львівщини. Зокрема, Золочівський економічний ліцей представляли Боднар Марія Михайлівна та Олексин Ірина Миколаївна.

Захід організовано в рамках проекту «Альтернативна освіта для українських шкіл» Асоціацією з міжнародних питань та Львівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Семінар відкрила координатор міжнародних проектів АМО Зденка Вагнерова.

Про можливості використання мультикультурного виховання в сучасній школі розповіла завідувач кафедри соціальної педагогіки Університету ім.. Т.Г.Масарика (м.Брно) Ленка Гулова. А випускниця магістерської програми «Спеціальна педагогіка для вчителів» цього ж навчального закладу Маркета Седлакова показала, як використати в педагогічній практиці здобутий досвід міжкультурного порозуміння.

У практичній частині семінару вчителі мали чудову нагоду стати учасниками структурованої драматичної гри «Адам у скруті». Її провели викладач драматичного виховання кафедри соціальної педагогіки Ленка Ремсова та докторант навчальної програми «Педагогіка» Університету ім.. Т.Г.Масарика Вероніка Нидрлова. У ході гри педагоги вкотре переконалися, що найважливішими чинниками у спілкуванні між людьми, особливо дітьми, повинні бути толерантність , повага, здатність чути інших у діалозі й конструктивна співпраця.

Таке навчання допомагає краще розуміти проблеми учнівського колективу і створювати максимально комфортні умови для перебування в дитячому середовищі, у якому кожна дитина прагне, щоб її визнавали!

Олексин Ірина Миколаївна,
учитель української мови
Золочівського економічного ліцею

/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2314.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2315.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2316.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2317.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2318.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2319.JPG/Files/images/statt_2015/multikulturne_vihovannya/CIMG2320.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 251