Змагання юних філологів у ліцеї

/Files/images/statt_2015/tijden_ukr_movi/IMG_3638.JPG Листопад не дає нудьгувати всім, хто любить рідну мову і охоче вивчає її

Саме 9 листопада, у День української писемності та мови, уся Україна писала радіодиктант. Щорічними активними учасниками такого конкурсу є вихованці Золочівського економічного ліцею.

Переможці ліцейного етапу Всеукраїнської олімпіади юних філологів 15 листопада змагалися серед кращих знавців української мови та літератури навчальних закладів району і стали призерами: Ковалик Лілія (І місце), Ліщук Назарій (ІІ місце), Лапсюк Юлія (ІІІ місце).

А з понеділка в Золочівському економічному ліцеї проходив Тиждень української мови. Мозаїка висловлювань відомих людей про мову, виставка плакатів «Збережи рідну мову», мовні кросворди, вікторини, гра «Знайди помилку», проведення І етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім.. П. Яцика – усе це забезпечило програмі Тижня насиченості і цікавості.

/Files/images/statt_2015/tijden_ukr_movi/P51120-143544.jpgЯскравих барв до Тижня української мови додала інтелектуальна гра «Люби і вивчай рідну мову». Учасники команд змагалися за звання кращих знавців мови. Усе почалося з розминки, де ліцеїсти демонстрували знання мовних термінів і швидкість реакції. На ІІ етапі потрібно було добре знатися на фразеологізмах і задіяти всі свої акторські здібності.

Конкурс капітанів став наступним етапом. Капітанами обох команд було обрано неодноразових переможців ліцейних і районних олімпіад та конкурсів Ліщука Назарія та Рип’янчин Ірину. Саме вони відповідали на питання з різних розділів мовознавства.

Останні етапи – творчі. Спочатку команди випробовували свої сили в журналістиці: писали статтю, у якій висвітлювали проблему залежності сучасного суспільства від Інтернету. І на завершення гри учасники дописували рядки поезії, приборкуючи примхливу Музу.

Уболівальники теж не сумували. Вони не тільки підтримували команди, але й самі брали участь у мовних конкурсах. Під кінець гри всі в залі розуміли, що не буде тих, хто програв. Одні здобули нові знання, інші – впевненість у собі. А хтось просто насолоджувався грою.

Тиждень завершився в суботу. Саме тоді на районному етапі Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім. П.Яцика ліцейні переможці гідно представили наш навчальний заклад: Ковалик Лілія та Ліщук Назарій посіли І місце, а Бурдик Марта та Рип’янчин Ірина – ІІ та ІІІ. Тож вітаємо ліцеїстів і бажаємо їм наступних перемог!

Олексин І.М.,
учитель української мови
Золочівського економічного ліцею

/Files/images/statt_2015/tijden_ukr_movi/IMG_3623.JPG/Files/images/statt_2015/tijden_ukr_movi/P51120-142939.jpg/Files/images/statt_2015/tijden_ukr_movi/P51120-150413.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 305